Un autoturism Duesenberg din cadrul Țiriac Collection a fost premiat la Concursul Villa d’Este

Duesenberg Model J Berline Convertible din anul 1930, din cadrul galeriei Țiriac Collection, a fost premiat la ediția din 2017 a Concursului de Eleganță Villa dEste, care s-a desfășurat în perioada 26-28 mai 2017 lângă lacul Como, în nordul Italiei. Modelul a câștigat locul I la clasa B – „Călătorii cu stil: Ocolul Pământului în 40 de zile'.

Duesenberg a fost conceput ca o alternativă americană la prestigioasele mărci europene precum Rolls-Royce, Hispano-Suiza, Isotta-Fraschini sau Mercedes-Benz. Mașina este echipată cu un set complet de instrumente de bord, precum vitezometru, indicator al presiunii uleiului sau al temperaturii apei, dar și cu un tahometru, altimetru și patru lumini de avertizare care se aprind periodic pentru a-i reaminti șoferului că trebuie să meargă la service.

Caroseria modelului din cadrul Țiriac Collection a fost realizată de compania specializată Walter M. Murphy Coachwork. Carosierul a produs două modele berline decapotabile sedan identice, însă unitatea Duesenberg aparținând Țiriac Collection a devenit unicat odată cu transformarea celuilalt automobil într-unul cu plafonul fix, la intervenția proprietarului.
Mașina a fost deținută anterior de faimosul actor Tyrone Power, unul dintre reprezentanții de seamă ai cinematografiei americane a anilor 50.

Țiriac Collection, prima galerie auto personală deschisă în România, situată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor nr. 289, reunește în permanență peste 150 de modele emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

Adaugă un comentariu