Premieră: autorul unui accident soldat cu doi morți a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor calificat

Claudiu Paşnicu a comis în februarie 2017 un accident rutier în urma căruia două persoane, soţ şi soţie, au murit pe loc. În urmă cu o zi, judecătorii l-au condamnat la 19 ani şi 8 luni de închisoare.

Accidentul s-a petrecut atunci când Paşnicu a intrat cu maşina sa în autoturismul în care se aflau victimele, după ce, în prealabil, intrase în intersecţie pe culoarea roșie a semaforului. Bărbatul avea o viteză excesivă.

Ce mașini au trecut prin mâna lui Victor Ponta

De ce polițiștii pun mâna pe mașină când vă opresc în trafic?

Ieri, judecătorii Curții de Apel din iași au stabilit ca șoferul vinovat de accidentul rutier să fie condamnat definitiv la 19 ani şi 8 luni de închisoare, după ce inițial tânărul a fost condamnat la 8 ani și 3 luni de închisoare.

În rechizitoriu, procurorul menționează faptul că în ziua accidentului, în mod repetat, Paşnicu mai trecuse cu maşina „pe roşu.

Nu-ți vine să crezi: ce mașină conduce IUBITA șefului PSD

ULUITOR: Cum îți pot sparge hoții mașina cu o monedă de 50 de bani!

„Cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie atitudinea inculpatului faţă de faptele şi rezultatele faptelor sale este aceea de inconştienţă (în sensul uzual, nu medical), respectiv de evaluare total eronată a riscurilor de producere a unui accident şi a şanselor/posibilităţilor de evitare a lui, atitudine care însă rămâne pe teritoriul culpei, iar nu al intenţiei, întrucât chiar şi în prezenţa unei asemenea evaluări aberante, inculpatului nu îi era indiferent dacă accidentul se va produce, ci spera ca accidentul să nu se producă, menţionează, în motivare, judecătorul de caz, conform adevarul.ro.

Claudiu Paşnicu a primit 19 ani şi 8 luni de închisoare pentru fapta sa, aceasta fiind încadrată la omor calificat.

    Locul autorilor CRIMELOR, cu si fara Premeditare sau din Imprudenta, este la inchisoare, atat ca pedeapsa si incercare de reEducare, dar mai ales pentru Protejarea Societatii de persoanele Primejdioase. Deci cu cat mai mari sunt Sanctiunile, cu atat mai mult este Protejata Societatea. Consider ca in Romania de astazi Sanctiunile sunt Iresponsabil de Blande. Multumesc!

    Dan says:

    Sunt de acord in totalitate cu dl. Valentin Jalba.
    Cine conduce o masina trebuie sa fie constient ca are in mana o arma. Depinde de el cum si la ce o foloseste. Ceea ce a facut individul asta nu e accident ci crima provocata prin nerespectarea deliberata a regulilor de circulatie. In urma actiunilor sale constiente au rezultat doi morti iar justitia l-a condamnat asa cum merita.

Adaugă un comentariu