România va propune la Consiliul miniştrilor Transporturilor din UE o serie de recomandări pentru desfăşurarea transporturilor

România va propune, săptămâna viitoare, la Consiliul extraordinar al miniştrilor Transporturilor din Uniunea Europeană (UE), elaborarea unui set de recomandări în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a transporturilor după ridicarea stării de urgenţă, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţii, Lucian Bode.

“În industria de transport problemele sunt, în marea lor majoritate, aceleaşi în toate statele membre, dacă e să ne referim strict la Uniunea Europeană. Aşadar, soluţiile nu pot fi decât comune. Consider că Uniunea Europeană trebuie să elaboreze de urgenţă un cadru juridic privind viitoarele standarde în ceea ce priveşte serviciile de transport. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla foarte curând. Vă aduceţi aminte că la debutul pandemiei în Europa în materie de transport, în urma consultării miniştrilor de Transporturi din toate statele membre, Comisia a elaborat un set de recomandări în ceea ce priveşte transportul de marfă: acele culoare verzi, cu timpii de aşteptare la frontieră de maxim 15 minute, tranzit şi aşa mai departe. Aceste recomandări au fost implementate de către toate statele membre, iar astăzi când suntem în stare de urgenţă transportul de marfă, o linie vitală pentru funcţionarea economiei, se desfăşoară fără probleme. Săptămâna viitoare, când va avea loc Consiliului extraordinar al miniştrilor Transporturilor din Uniunea Europeană, România va propune elaborarea unui set de recomandări în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a transporturilor după ridicarea stării de urgenţă. Dacă ne referim la aerian, să stabilim foarte clar ce se va întâmpla în aeroporturi, în aeronave – cum se vor vinde biletele, cum se vor poziţiona pasagerii în avion, apoi în domeniul feroviar unde noi deja am implementat acel principiu “un loc liber, un loc ocupat”, a spus Bode, la Digi 24.

Sursa: agerpres.ro

Adaugă un comentariu