Fisker Ocean va primi o versiune off-road extremă

Revenirea pe piață a lui Fisker va fi sărbătorită și cu o ediție extremă a SUV-ului Ocean. Aceasta va putea fi comandată începând de anul viitor.

Versiunea off-road a lui Fisker Ocean este mai agresivă și beneficiază de un bullbar în partea din față. De asemenea, așa cum putem observa în imaginile generate pe calculator, mașina beneficiază de o gardă la sol mărită și de jante + anvelope specifice condițiilor grele.

Capota a fost modificată pentru a depozita o roată de rezervă, în timp ce o a doua roată de rezervă se află pe acoperiș, unde și-a făcut loc și un suport de care pot fi ancorate diverse provizii în timpul expedițiilor.

Așa cum declară chiar Henrik Fisker: centrul de greutate amplasat în zona inferioară a mașinii, dar și ecartamentul lat asigură stabilitate. Fisker Ocean este un SUV curat și sustenabil, care poate fi perfect pentru organizațiile internaționale ce au nevoie de mașini de salvare în zonele rurale'.

Deocamdată, nu cunoaștem cifrele versiunii off-road, dar putem fi siguri că va utiliza componentele de alimentare ale versiunii standard.

Ocean se folosește de o baterie cu capacitate de încărcare de 80 de kWh și poate parcurge, cu un singur plin, până la 482 de kilometri. Nu știm ce resurse de putere și cuplu are motorul electric, însă Fisker a precizat că Ocean se laudă cu un sprint 0-100 km/h de 2,9 secunde.

Interesant este și prețul acestui SUV care are în vizor modele consacrate precum Tesla Model X, Jaguar i-Pace și Mercedes-Benz EQC. În Statele Unite, Fisker Ocean pornește de la 37.499 de dolari și poate fi achiziționat chiar și cu 29.999 de dolari după aplicarea subvenției de la stat privind achiziționarea modelelor ecologice.

Adaugă un comentariu