Federația Română de Automobilism Sportiv a semnat un protocol de colaborare cu Institutul Național de Cercetare pentru Sport

În cadrul unui eveniment desfășurat în această săptămână la București, Federația Română de Automobilism Sportiv a semnat un protocol de parteneriat cu Institutul Național de Cercetare pentru Sport, care are ca obiect derularea unui program de colaborare în vederea sprijinirii sportivilor FRAS pentru a ajunge la capacitățile maxime – din punct de vedere fizic și psihic – de performanță.

Cu o experienţă de peste 40 de ani în domeniul sportului, una dintre principalele direcţii ale INCS Bucureşti este reprezentată de cercetarea şi inovarea în domeniul sportiv. Astfel, încă din perioada de început (pe vremea când actualul institut purta numele de Centru de Cercetare pentru Probleme de Sport), echipa de cercetători avea ca principal scop dezvoltarea de soluţii dedicate îmbunătăţirii performanţelor sportului românesc.

Radu Bidiugan, dir. INCS, Norris Măgeanu, Președinte FRAS, Darius Petre, Președinte Comisie Media

În prezent, pe baza expertizei acumulate de-a lungul timpului, activitatea de cercetare desfăşurată la nivelul institutului vizează următoarele domenii de interes: sisteme integrate de simulare de condiţii şi biomonitorizare, reactivitate biologică, biochimică, biomotrică, fiziologică şi psihologică a sportivilor la solicitările de antrenament şi în competiţii, monitorizarea mişcării tridimensionale în antrenament sportiv şi recuperare, monitorizarea persoanelor cu risc ridicat sau aflate în situaţii de risc extrem proceduri şi mijloace de recuperare neuro-motorie.

Tot în cadrul acestui eveniment, președintele FRAS, Norris Măgeanu, a anunțat continuarea programului „Ambasadorii FRAS' demarat anul acesta odată cu prima etapă a Campionatului Național de Raliuri DUNLOP. Astfel, după Roxana Ciuhulescu și maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică, noii ambasadori FRAS sunt sportivele de talie mondială Monica Roșu și Corina Ungureanu, campioane modiale și olimpice la gimnastică.

grup

Un alt punct pe ordinea de zi a fost reprezentat de fost noutăție sezonului 2015 ale Campionatului Național de Karting DUNLOP, Federația Română de Automobilism Sportiv acordând o importanță deosebită acestui campionat pe care îl organizează din 2010.

Dl. Darius Petre, Președintele Comisiei de Karting a subliniat că FRAS acordă o atenție deosebită creșterii și promovării acestei discipline și că se caută permanent soluții de reducere a costurilor de participare pentru tinerii sportivi cărora li se acordă diferite gratuități (spre exemplu la clasa Kid se oferă gratuit motoarele pentru concurs, licența de sportiv precum și taxa de înscriere la etape).

 

Calendarul Campionatului Național de Karting DUNLOP 2015

  • 02-03 Mai Brașov (Prejmer – în sensul acelor de ceas)
  • 30-31 Mai Bacău (Speed Park)
  • 20-21 Iunie Brașov (Prejmer – în sens invers acelor de ceas)
  • 11-12 Iulie București (AMCKART)
  • 05-06 Septembrie Constanța (Maritimo Shopping Center)
  • 26-27 Septembrie București
Adaugă un comentariu