Dacia Sandero are vânzări în creștere în Europa

Dacia Sandero are rezultate din ce în ce mai bune la vânzări pe piața din Europa. Luna trecută, hatchback-ul din Mioveni a înregistrat 21.520 de unități înregistrate în UE.

În primele cinci luni din 2018 la uzina Dacia din Mioveni au fost produse 145.215 vehicule

Creșterea este de numai patru procente față de luna mai a anului 2017, dar este suficientă cât să-l propulseze pe Sandero pe locul șase în topul vânzărilor de automobile noi în întreaga Uniune Europeană. Spre comparație, Ford Fiesta a avut 22.571 unități vândute în aceeași perioadă, cu opt procente mai puține deși se bucură de un schimb de generație.

ŢEAPĂ URIAŞĂ! Nu cumpăra o maşină second din Germania dacă are aşa ceva în talon

Liderul segmentului subcompact a fost Renault Clio în mai 2018, cu 31.800 de unități potrivit statisticilor. Între Clio și Fiesta s-a strecurat noul Polo, lansat anul trecut, cu puțin peste 28.000 de unități, dar totuși în scădere cu zece procente față de mai 2017. Locul cinci în ierarhia vânzărilor de subcompate în luna mai i-a revenit lui Peugeot 208, cu puțin peste 20.000 de unități vândute, marcând o scădere de zece procente, la fel ca la Polo.

VESTE BUNĂ: un motor diesel mai puternic pentru DACIA DUSTER!

Tot din gama Dacia, modelul Duster s-a clasat pe poziția numărul 18 în clasamentul european al vânzărilor în luna mai, dar pe locul trei între SUV-urile subcompacte. Fratele mai mare al lui Dacia Sandero are în față modelele Renault Captur și Nissan Qashqai, ambele vândute de Alianța Renault-Nissan, care deține integral marca argeșeană.

Maşini deosebite de la 6.500 euro: Bucurie mare cu bani puţini

    Gabriel says:

    mie imi place Sandero dar am o intrebare cate stele a primit la testul EURO NCAP ca despre asa ceva nimeni nu zice nimic. Ma gandesc in primul rand la viata pasagerilor din masina /ori care ar fi ea/ nu la optionale sau la culori etc … Ia sa aud aici niste specialisti ce zic 1

    Sebastian Toma says:

    Dacia Sandero a obținut patru stele la testele EuroNCAP din 2013.

Adaugă un comentariu