Cum verifici online dacă o mașină are sau nu ITP

O verificare ITP se poate efectua simplu și rapid, oriunde ne-am afla, câtă vreme avem conexiune la Internet. Dacă știi seria Cărții de Identitate a Vehiculului sau seria caroseriei, site-ul Registrului Auto Român va căuta în baza de date valabilitatea inspecției pentru mașina respectivă, printr-un program special de verificare ITP.

Website-ul oficial RAR este locul de unde putem afla instantaneu dacă un vehicul anume are sau nu inspecția tehnică periodică la zi. Dacă n-ai păstrat cum se cuvine certificatul de înmatriculare, iar data de pe spatele acestuia s-a șters, poți vedea online când trebuie să mergi să-ți faci ITP-ul.

De asemenea, această platformă poate fi folosită atunci când vrei să-ți cumperi o mașină rulată și, până să ajungi la o întâlnire cu vânzătorul, verifici dacă mașina are sau nu ITP.

Verificare ITP: Cum afli dacă o mașină are sau nu inspecția valabilă

Pentru o verificare ITP eficientă, tot ce trebuie să faci este să intri pe website-ul RAR la adresa: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp. Aici, vei avea de completat un foarte scurt formular, alcătuit din trei câmpuri. Dintre acestea, doar două sunt obligatorii. Fie introduci seria CIV, fie seria de caroserie a mașinii în cauză.

După această operație, mai trebuie să introduci un cod de siguranță, iar în câteva secunde vei afla dacă mașina în cauză are sau nu inspecția tehnică periodică valabilă. Nimic mai simplu!

Citește și:

Taxa auto – Când intră în vigoare și cine trebuie să o plătească?

Noi reguli pentru transportul în comun: călătorii „urât mirositori vor fi amendați

Salonul Auto de la Geneva 2019 – Cele mai spectaculoase mașini

Cel mai bun vânzător de mașini din lume

Rabla Plus 2019 – Până când trebuie depuse cererile de înscriere în program

Primul serviciu românesc de car sharing între persoane fizice

Când accesezi link-ul de mai sus, programul care se încarcă ar trebui să arate ca în această captură de ecran.

verificare-itp-online

    AL Bundy says:

    Era normal fie un singur site care arata ITP si asigurarea doar in baza numarului de imatriculare .
    Pentru mine conteaza mai putin ca am chitantele dar daca am un accident trebuie sa stiu daca cel care m-a lovit are ca sa stiu cum mergem mai departe .

Adaugă un comentariu