Guvernul pregătește o nouă formă a timbrului de mediu

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, a declarat că se lucrează la o nouă variantă a timbrului de mediu, după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a declarat actuala versiune ca fiind ilegală.

“Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru, avem un grup de lucru şi sper ca până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul <>, care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, a afirmat Palmer.

În plus, ministrul spune că o să găsească o soluție pentru ca timbrul de mediu să poată fi recuperat și el pe cale administrativă.

“Curtea Europeană de Justiţie a declarat că taxa este ilegală şi până acum oamenii trebuiau să dea statul în judecată ca să îşi recupereze banii. Anul acesta eu am introdus în mod special şi am lucrat cu colegii, am făcut un ordin de ministru comun ca să dăm posibilitatea ca şi pe cale administrativă să se recupereze aceşti bani de către cetăţeni şi vom vedea ce formulă vom avea în final, care să fie modalitatea de a returna banii”, a completat ministrul.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu